Doorgaan naar inhoud
Sex Toys gebruiken tijdens de Zwangerschap

Sex Toys gebruiken tijdens de Zwangerschap

De taboes rond seksspeeltjes brokkelen af, maar als het gaat om masturberen met seksspeeltjes tijdens de zwangerschap, blijven er nog enkele hardnekkige taboes bestaan. Vrouwelijk seksueel genot blijft een gevoelig onderwerp. En het bijna heilige beeld van de zwangere vrouw neemt een prominente plaats in. Maar er is geen enkele wet, goddelijk of anderszins, die het seksueel gedrag van zwangere vrouwen reguleert. Vrouwen zijn seksuele wezens, een feit dat slechts enigszins verandert door de zwangerschap.

Decennialang werd de seksualiteit van zwangere vrouwen zelden besproken of onderzocht, maar de houdingen veranderen. Laten we het dus hebben over het gebruik van seksspeeltjes tijdens de zwangerschap om de ongezouten waarheid over seksspeeltjes, masturbatie en zwangerschap te leren.

Het Zwangere Libido

Veel moeders zullen je met plezier vertellen dat ze zich nog nooit zo seksueel opgewonden hebben gevoeld als tijdens hun zwangerschap. Dit effect is te wijten aan een verhoogde bloedstroom om het leven dat in de baarmoeder groeit te ondersteunen. Die bloedstroom maakt het lichaam van de moeder gevoeliger op belangrijke plekken zoals de borsten en genitaliën. En dus, of mensen het nu willen hebben over masturbatie tijdens de zwangerschap of niet, vrouwen doen het al in reactie op belangrijke veranderingen veroorzaakt door de zwangerschap.

Hoewel sommige vrouwen zich minder seksueel geneigd voelen tijdens de zwangerschap, door vermoeidheid en normale gewichtstoename, voelen anderen zich ondeugender dan normaal, vaak masturberen ze tijdens de zwangerschap. Dit is vooral waar onmiddellijk na de conceptie, wanneer het lichaam van een vrouw wordt overspoeld met de hormonen oestrogeen en progesteron. Vervolgens, tijdens het tweede trimester, is er een nieuwe piek in libido, dus wees voorbereid, als je van plan bent zwanger te worden of nu zwanger bent. Maar als je dit leest, ervaar je deze effecten misschien al. Maar als je twijfelt over het gebruik van seksspeeltjes tijdens de zwangerschap, hoop ik dat de informatie hier je angst zal wegnemen.

Praat met je gynaecoloog

Seks tijdens de zwangerschap wordt omgeven door culturele taboes, vooral met betrekking tot het gebruik van seksspeeltjes. Zwangere vrouwen waren vroeger cultureel omhuld, wat zich uitbreidde tot de manier waarop ze zich kleedden. De "babybult" moest worden verborgen door volumineuze kleding. Die taboes strekten zich uit tot seks, met mannen die bang waren dat ze het leven dat in hun partner groeide, zouden kunnen schaden door gemeenschap te hebben. En masturberen tijdens de zwangerschap was natuurlijk niet aan de orde!

Lezers zullen getroost worden door een studie uit 2019 die de mythe 

ontkrachtte dat seks de bevalling zou induceren en verder geen verschil vond in uitkomsten voor vrouwen die seks hadden tijdens de zwangerschap en degenen die zich onthielden. Sterker nog, seks bleek geen invloed te hebben op vroegtijdige bevalling of het uiteindelijke geboortegewicht.

Volg echter altijd de aanwijzingen van je gynaecoloog als je zwangerschap wordt beïnvloed door een van de volgende aandoeningen:

• Incompetente baarmoederhals: de baarmoederhals is kort (minder dan 22 cm lang), wat een risico vormt voor vroeggeboorte • Vlekken of bloeden • Placenta previa: de placenta bedekt de baarmoederhals • Vasa previa: de navelstreng (vol met bloedvaten die de foetus voeden) ligt te dicht bij de baarmoederhals.

Het is ook belangrijk om elke seksuele activiteit, inclusief masturbatie tijdens de zwangerschap, te vermijden als je vliezen zijn gebroken. Zodra dit is gebeurd, is de bevalling aanstaande en is de barrière tussen de baarmoeder en de buitenwereld verdwenen, waardoor jij en de baby kwetsbaar zijn voor infecties, waaronder door het inbrengen van seksspeeltjes. Tijdens de zwangerschap is het altijd belangrijk om nauw contact te houden met je gynaecoloog om ervoor te zorgen dat je in veiligheid bent, aangezien de omstandigheden gedurende de 9 maanden van je zwangerschap kunnen en zullen veranderen.

Zwangere Masturbatie en het Grote O

Vanwege de verhoogde bloedstroom en hormoonspiegels, krijgen orgasmes tijdens de zwangerschap een nieuw en levendig leven. Tijdens het eerste trimester kunnen vrouwen zich meestal misselijk voelen of slechts af en toe. Er kunnen momenten zijn waarop je er helemaal klaar voor bent, gevolgd door momenten waarop je je te misselijk voelt om op te staan. Luister naar jezelf en je lichaam. Elke zwangere vrouw is anders!

Het is tijdens het tweede trimester dat je waarschijnlijk je sweet spot zult vinden voor het gebruik van seksspeeltjes tijdens de zwangerschap. De misselijkheid is gekalmeerd en je lichaam went aan de zwangerschap, waardoor er een beetje ruimte is voor liefde! Op dit punt van de zwangerschap is de fysieke sensatie in erogene zones hoog en komt het orgasme gemakkelijker. En je lichaamschemie, verrijkt door een vloed van oxytocine (het "liefdeshormoon"), is in de stemming! Orgasme geeft nog meer oxytocine vrij, dus wat je zult ervaren is een beslist krachtiger orgasme.

Tijdens het derde trimester voelen vrouwen zich vaak sloom, naarmate de babybult groeit. Bovendien kan de angst dat de baby binnenkort zal arriveren een opwinding in de weg staan. Veel stellen onthouden het tijdens het derde trimester, vanwege de vermoeidheid van de aanstaande moeder en de zware last die ze draagt. Maar er is geen risico voor de baby als de zwangerschap niet als risicovol wordt beschouwd. En het gebruik van seksspeeltjes is ook veilig tot je vliezen breken. Houd ze gewoon goed schoon!

Vorig artikel Seksspeeltjes voor partners - alle speeltjes die je met zijn tweeën kunt gebruiken op een rij
Volgend artikel Hoe te Navigeren door de Wereld van BDSM Veilig en Respectvol