Doorgaan naar inhoud
De populariteit van corsetten en tips hoe je ze het beste kunt passen

De populariteit van corsetten en tips hoe je ze het beste kunt passen

Waarom zijn corsetten in de moderne tijd nog steeds zo populair?

Corsetten zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van vrouwenmode en erotische kleding. Hoewel de stijlen en materialen door de jaren heen zijn veranderd, is de populariteit van corsetten in de moderne tijd nog steeds ongekend. In deze blogpost bekijken we waarom corsetten nog steeds zo populair zijn en waarom ze een belangrijk onderdeel zijn van de wereld van erotische kleding en lingerie.

  • Shapewear en Body Shaping

Corsetten worden vaak gebruikt als shapewear en kunnen helpen om het figuur van de vrouw te vormen en te stroomlijnen. Het gebruik van corsetten als shapewear is niet alleen populair in de wereld van erotische kleding, maar ook bij vrouwen die op zoek zijn naar een slanker en gestroomlijnder figuur. Corsetten kunnen worden gebruikt om de taille te accentueren en de heupen te benadrukken, waardoor het lichaam van de vrouw een mooi zandlopervorm krijgt.

 

  • Waist Training

Een andere reden waarom corsetten nog steeds zo populair zijn, is vanwege de opkomst van waist training. Dit is een trend waarbij vrouwen gedurende langere tijd een corset dragen om hun taille te verkleinen en te vormen. Waist training is populair geworden dankzij beroemdheden die het gebruik van corsetten als middel om af te vallen en het figuur te vormen hebben gepromoot. Hoewel er veel discussie is over de effectiviteit van waist training, is het zeker een trend die de populariteit van corsetten heeft vergroot.

 

  • Fashion Trends

Corsetten worden ook steeds meer gezien als een belangrijk onderdeel van de mode-industrie. Veel ontwerpers hebben corsetten opgenomen in hun collecties, waardoor deze opnieuw in de belangstelling zijn gekomen. Corsetten kunnen worden gedragen als bovenkleding, zoals onder een blazer of jasje, of als onderkleding, als een sexy toevoeging aan een outfit. Het gebruik van corsetten als fashion statement heeft zeker bijgedragen aan de populariteit van dit kledingstuk.

 

  • Sexy Outfits

Last but not least: corsetten zijn gewoonweg sexy. Of ze nu worden gedragen als onderdeel van erotische kleding of als modeaccessoire, corsetten hebben een intrinsieke aantrekkingskracht die veel vrouwen en mannen niet kunnen weerstaan. Het is de combinatie van de strakke pasvorm en het sexy design die corsetten zo populair maken. Of je nu een corset draagt om je figuur te shapen, je taille te trainen of gewoon omdat je er sexy uit wilt zien.

 

Tips voor het kiezen van de juiste maat corset

  1. Meet je taille: Om de juiste maat corset te vinden, is het belangrijk om je taillemaat te meten. Wikkel een meetlint rond het smalste deel van je taille, meestal net boven je navel. Trek het meetlint niet te strak aan, zodat je de juiste maat kunt meten.

 

  1. Kies de juiste maattabel: Verschillende merken hanteren verschillende maattabellen, dus het is belangrijk om de maattabel van het merk dat je wilt kopen te bekijken. Zorg ervoor dat je de juiste maattabel voor jouw regio kiest, omdat maten kunnen verschillen tussen landen.

 

  1. Pasvorm en stijl: Bedenk welke pasvorm en stijl het beste bij jouw lichaamstype passen. Als je een peerfiguur hebt, kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een onderborst corset dat je taille benadrukt. Als je een zandloperfiguur hebt, kun je kiezen voor een overborst corset dat je buste en taille benadrukt.

 

  1. Comfort: Het is belangrijk om een corset te kiezen dat comfortabel zit. Kies een maat die niet te strak zit, anders kan het corset oncomfortabel worden en je beweging beperken. Zorg er ook voor dat je kunt ademen en gemakkelijk kunt bewegen terwijl je het corset draagt.

 

  1. Probeer het aan: Als het mogelijk is, probeer het corset dan aan voordat je het koopt. Zo kun je zien hoe het corset past en hoe het voelt om het te dragen. Als je online winkelt, kijk dan of er een maattabel of maatadvies beschikbaar is om je te helpen de juiste maat te kiezen.

 

Laced-Up Boutique biedt je graag advies. Wij staan op de Kamasutra beurs in de jaarbeurs in Utrecht van 20 april t/m 23 april 2023. Aarzel niet om even langs te komen! En mocht je zo lang niet kunnenwachten, mail gerust naar info@laced-up.nl. Van harte welkom!

Vorig artikel En nog veel meer over korsetten